Panta Paideia

Nieuws

Voorjaarsmarkt

Geplaatst op 06 april 2019

Lees verder

Meer nieuws

Agenda

Pinksterviering

7 juni 2019
tot

Tweede Pinksterdag - vrij

10 juni 2019
tot

Alle kinderen om 13.00 uit!

20 juni 2019
tot 21 juni 2019

Panta Paideia

Panta Rhei en Panta Paideia - kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang

 

Kindercentrum Panta Paideia

Wij zijn een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang voor kinderen van 0-13 jaar gehuisvest in het gebouw van de Vrije School. Natuurbeleving en het vrije spel zijn onder andere kernwaarden van Panta Paideia en onlosmakelijk met ons verbonden. Buiten spelen in een groene omgeving, buiten en binnen leven met de seizoenen, kiezen voor natuurlijke materialen, biologische voedingsmiddelen en producten; dit zijn een paar aspecten die illustreren dat wij letterlijk en figuurlijk dichtbij de natuur staan. Beleving van de natuur draagt bij aan een evenwichtige ontwikkeling en is belangrijk om een compleet mens te worden.
Het vrije spel draagt hier ook aan bij; kinderen kunnen zichzelf, de ander en hun omgeving ontdekken. In het vrije spel toont zich waar kinderen affiniteit mee hebben en ook waar ze niet goed in mee kunnen komen en een helpende hand nodig hebben. De eigen creativiteit en fantasie vanuit het kind zèlf worden aangesproken.

Onze medewerkers hebben een open houding: ‘wie ben jij, wat heb jij nodig en wat kan ik voor je doen om je daarbij te helpen?’ Zo kan het kind zich echt laten zien en is vrij om zichzelf en talenten te ontplooien. Wij scheppen voorwaarden en bieden stimulans voor een goede ontwikkeling op alle gebieden. Door kinderen (met respect voor de eigenheid van het kind) bewust en met aandacht om te leren gaan met elkaar en de wereld waarin zij leven, krijgen zij de kans op te groeien tot evenwichtige mensen die van betekenis zijn in de wereld waarin zij leven. Hierbij laten we ons inspireren door de antroposofie.

 

Babygroep de Tovertuin
voor 0 tot 2 jarigen

Peutergroep de Toverfluit
voor 2 tot 4 jarigen

Buitenschoolse opvang voor 4 tot 13 jarigen

  • Voorschoolse opvang (7.30-8.30u)
  • Naschoolse opvang (tot 15.00u of 18.30u)
  • Vakantie opvang (7.30-18.30u)

Kindercentrum Panta Rhei

Onze tweede locatie Panta Rhei gevestigd in het Eemklooster is tevens een mogelijkheid:

Bij deze locatie hebben we 2 baby- en peutergroepen en bieden we BSO aan. Onze medewerkers halen schoolkinderen in onze bedrijfsauto’s op bij school. Na een dag op school kan er bij Panta Rhei vrij gespeeld worden met vrienden en vriendinnen; binnen in het sfeervolle klooster, buiten in het bos, op het veld of in de tuin. Van verse broodjes bakken tot groenten uit de tuin plukken, van hutten bouwen tot de kippen verzorgen, van stenen bewerken tot een speurtocht door het bos; het kan allemaal!

Neem eens een kijkje op onze website voor meer informatie en beelden van onze prachtige groene locaties! 

Website Panta Rhei en Panta Paideia